Tipikus kistesók egy nagytesó szemével...

2017. augusztus 18. 09:00 - SZV Szerkesztő

Két tipikus példa a fiatalabb testvérek viselkedésére!

Testvéremet szemlélem napi 24 órában. Milliónyi furcsa dolgot művel és rengeteg arca van, ami a viselkedését illeti. Legalább 50 féle viselkedés jellemző rá és ezeket én az utóbbi időben jegyzeteli és kommentálni kezdtem. Ezeket osztom most. Kommentben pedig várom az általad ismert testvér típust!

brothers-and-sisters-2242665.jpg

Fotó: pixabay.com

 

  1. A hisztis

Akinek van kis testvére, már biztosan tapasztalta, hogy mennyit tudnak sírni. De vannak a rendkívül szélsőséges esetek, mikor a kis testvér mindenért hisztériázik. Például nem kap meg egy csokit a boltból, vagy „neki jutott a kevesebb”, vagy mert csak a nagy tesó az idősebb. Ha veszekedésre kerül a sor, biztosan, hogy szalad az anyjához, mert a nagy tesó „megütötte”, miközben hozzá sem ért. Ez kisebb korban a jellemző, várhatóan egyszer túlesnek ezen a korszakon. Kétség kívül a hisztis kis tesók a legidegesítőbbek.

  1. A „nem én voltam!”

A tipikus hazudozó. Akármit csinál, mindig a nagy tesóra kell kenni, mert miért ne? Kiborította a szemetest? Nem gond! Biztosan a nagyobb volt, majd ő összeszedi. Eltörte a virágcserepet? Csakis a nagy tesó lehet ennyire ügyetlen. Elcsente a távirányítóból az elemet? Biztosan a nagy tesónak kellett az elemlámpájába... Valaki megette az összes csokit? Természetesen nem a kis tesó volt. Ahányszor megpróbáljuk neki elmagyarázni, hogy a tetteinkért vállaljuk a felelősséget, valahogy nem akarja megérteni. Mikor ráuntunk a magyarázkodásra, már csak a szemünket tudjuk forgatni. Csak reménykedhetünk benne, hogy kinövi.

   kids-1966202.jpg

Fotó: pixabay.com

 

     3. Az árulkodós

Ez a fajta zsigerből megérzi, ha a nagy tesó valamit elszúrt otthon, és egyből rohan anyuhoz, hogy elmondja neki. Mégis hogyan lehet, hogy rögtön tudja, mit balhézott a nagyobb? Ez nem lehet genetika. Vagy mégis? De ha véletlen fordítva történik a dolog, a kis tesónak van ezernyi másik árulkodni valója az anyjának, csak azért, hogy nehogy ő legyen egyszer is a hibás. Egy ilyen kis tesó mellett a nagyobbik legtöbbször büntetést kap és megfogadja magában, hogy amint lehet, beragasztja a kistestvére száját, hogy soha többé ne bírjon árulkodni.

    4. A „csórika”

Amikor egynemű vagy a kistestvéreddel és nagyjából egyforma a ruhaméretetek, gyakran előfordul, hogy egy ( vagy egyszerre több ) ruhadarabod látod rajta. Ez még nem is lenne gond, de mikor már órák óta azt az egy pólót keresed, hogy abban menj bulizni, és a tesódnál találod meg elszakadva, akkor borul a bili! Elindul a veszekedős-gőzös és csak a szülők tudnak titeket szétszedni. A legjobb érzés, mikor tetten éred, így tagadni sem tud semmit. Ilyenkor kioktatod, hogy van saját ruhatára, ami nagyobb a tiédnél, de, ha nagyon szeretne kölcsönkérni, akkor csak nyissa ki a száját és szép szavakkal is le lehet rendezni az ügyet.

 

faceprof.jpgÍrta: Nyilas Orsolya

2017.08.18.
2 komment
Címkék: Érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretlekvajdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr8012758558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mildi 2017.08.19. 17:44:47

anyám 60 elmúlt, de még mindig nem nôtte ki a 2. pontot

Nick a banya 2017.08.19. 22:13:56

@mildi: olyan nincs is... (2 1-es van...)
süti beállítások módosítása