Pokoli szomszédok: Mit ne csinálj, ha békét akarsz otthon?

2017. augusztus 30. 10:12 - SZV Szerkesztő

"Rossz szomszédság: török átok..." (Arany János)

Nem mindenki van kibékülve a szomszédaival, de ez nem is feltétlenül jelenti azt, hogy ne férnénk meg egymás mellett. A legjobb, ha kompromisszumot kötünk, még ha nincs is papírra vetve. Itt van néhány példa:

  1. Ne bömböltess a szomszédok alvásidejében maximum hangerőn zenét!

A szomszédaim jó zenét hallgatnak, ha akarják, ha nem. Legyen délután 2 óra vagy hajnali 3. Igaz, hogy a hajnali időpont nincs jól eltalálva és szólnak (jobban mondva kiabálnak) is érte, de majd egyszer megértik, hogy nincs élet zene nélkül.

  1. Kösd meg a kutyádat!

A szomszédok nem szeretik, ha a kutya „véletlenül” kiszökik és az ő kertjükben köt ki és teljesen összeaknázza a virágágyást. De ha már így is halljuk reggel hatkor az ásót az ablakunk alatt, akkor miért ne adnánk neki egy kis plusz feladatot?

radio-2588503.jpg

Fotó: pixabay.com

 

  1. Ne utasítsd vissza egy lelkes szomszéd segítségét!

Elég kínosan éreztem magam, mikor kertészkedés közepette a szomszédasszony beállított kis ásóval segíteni és nagyon-nagyon lelkesen elmagyarázta, hogy melyik gyomnövény nem kell egy kertbe, utána pedig kicsupálta az összes frissen ültetett eperpalántát... Megbocsátottam neki, mert irtó finom csokitortát süt.

  1. Soha ne szerelj semmit hangosan reggel hatkor!

Még akkor sem, hacsak akkor van időd, inkább csináltasd meg mással, mikor nem zavar senkit. De biztos vagyok benne, hogy van másik időpont is és nem kell minden reggel fát vágni az ablak alatt.

houses-691586.jpg

Fotó: pixabay.com

 

  1. Ne legyél felesleges személy!

Szép dolog, ha a szomszéd érdeklődik felőlünk és szeretne jó kapcsolatot ápolni, de egy idő után kezd sok lenni, hogy több szabadidejét tölti a nálunk, mint a saját házában. Szép dolog a segítség, de nem támogatom az ötletet, hogy a szomszéd teregesse ki a fehérneműimet.

picket-fences-349713.jpgFotó: pixabay.com

 

Írta: Nyilas Orsolya
2017.08.30.
faceprof.jpg
5 komment
Címkék: Érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretlekvajdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr2912789852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2017.08.31. 09:02:18

DE UGYE ERRE NEM MOST JÖTT RÁ ??? :o)))))Juncker: Oroszországgal együtt kell garantálni Európa biztonságát

Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker szerint az Európai Unió a jelenleginél megfelelőbb retorikát kell találjon az Oroszországhoz fűződő kapcsolatokban, mert Moszkva nélkül nem garantálható Európa biztonsága.

Az Európai Unió fontolóra kell vegye az Oroszországgal ápolt kapcsolatok javítását, mert a következő néhány évszázadban Európa biztonsága nem lesz garantálható Oroszország nélkül – mondta kedden Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

“El kell gondolkoznunk azon, hogyan érhetünk el jobb kapcsolatokat Oroszországgal. Oroszországon és rajtunk egyaránt múlik. Európa biztonságát a következő évszázadok során nem lehet garantálni Oroszország nélkül” – mondta Juncker az uniós nagykövetek konferenciáján.

A Bizottság elnöke hozzátette, hogy az EU a jelenleginél helyénvalóbb retorikát kell találjon Moszkva vonatkozásában, de anélkül, hogy elutasítaná az európai értékeket és alapelveket.

“Európa 5,5 millió négyzetkilométer, Oroszország pedig 17,5 millió négyzetkilométer. Van kérdés?” – mondta.

Juncker beszédében kifejtette, hogy az európai GDP a globális termelés 24-25%-át teszi ki, de ez az arány tíz éven belül 20 százalékra csökken. Az európai lakosság az évszázad kezdetén még a világ összlakosságának 10%-át jelentette, de az évszázad végére ez alig néhány százalékra csökken.

A nagykövetek éves konferenciája, melyen 140 uniós delegáció vezetői és az EU vezető tisztviselői gyűlnek össze, hétfőn vette kezdetét, és péntekig tart.

2014-ben az Európai Unió és Oroszország közti viszony az ukrán válság miatt jutott mélypontra. Juncker azonban több évszázados távlatokról beszélt az EU és Oroszország közti biztonsági együttműködés kapcsán.

commentes nikk 2017.08.31. 11:22:47

Elég gagyi poszt, gondolom valami harmadosztályú amerikai cikk fordítása.

Infamous 2017.08.31. 12:39:03

Úgyérzem itt megkaptam mára a napi elkerülhetetlen bullshit adagot.
Köszi.
süti beállítások módosítása