Öt vajdasági ember, akit mindenki ismer!

2017. augusztus 13. 00:15 - SZV Szerkesztő

Vajdaságból származó hírességek nyomában...

 

1. Nikolics Nemanja, Vajdaság legjobb focistája

Zentán, 1987-ben látta meg a napvilágot. Jelenleg a Chicago Fire csapatában szorgoskodik csatárként. Szülővárosában az FK Zentában 9 évet játszott és utána került át Magyarországra ahol első állomáshelye a Barcsi SC volt. 2012-ben mutatkozott először Magyarország színeiben. Még mindig nagyon szívesen látogat vissza hazájába, és sosem fogja feledni hogy honnan származnak a gyökerei.

niko.jpg

Fotó: .csakfoci.hu

2.Rúzsa Magdi, Kishegyes csillaga

1985-ben született Verbászon. Első sikerét a zentai Ki mit tud?-on szerezte. Nem sokkal később belépett a Maddnesshez. Jelentkezett a Megasztárba és annak harmadik szériáját meg is nyerte, ennek köszönhetően vált ismerté. Nemrégiben fellépett Zenta 800. évfordulóján és sokaknak tetszett, amit a színpadon produkált.

magdi.jpg

Fotó: rmfc.hu

3.Szőke Zoltán, a Barátok Közt Miklósa

1968-ban Újvidéken született. A szakközépiskola befejezése után elvégezte a Szinművészeti Főiskolát. A zalaegerszegi színházhoz szerződött. Azért is lett színész, mert igy lehet kalandor, taxisofőr minden következmény nélkül. Munkája örömet okoz neki. 1998 óta játssza Berényi Miklós szerepét a Barátok Köztben.

miki.jpg

Fotó: premiummagazin.hu

4.Györe László, Vajdaság legjobb teniszezője

Zentán, 1995-ben született. Szerbiai teniszező, aki inkább hazáját választotta:

"Bármennyire is furcsán hangzik ez a számból, de én Szerbiának szeretnék játszani, mert egy szerb zászló a nevem mellett megfoghatatlanul sokat jelent a sportágban, míg a magyar zászló sajnos nagyon keveset". Györe megnyerte a rangos Orange Bowlt. Legnagyobb álma hogy bekerüljön a Davis-kupa csapatba és a világ első Djokovic-tyal együtt megnyerje azt.

 gyore.jpg

Fotó: Szabadmagyarszo.com

5.Dér Heni, Csantavér csillaga

 

Csantavéren, 1986-ban született. Jelentkezett a Megasztár első szériájába, de végül a 9. helyen kiesett. 2013-ig a Sugarloaf együttesben énekelt utána szólókarrierbe kezdett. 2016-ban politológus diplomát is szerzett, ezzel az volt a célja hogy segítse a határon túl élő magyarokat. Óvodás kora óta szeret énekelni. Szülei nem támogatták ötletét ezért még a Megasztárba is titokban jelentkezett.

heni.jpg

Fotó: taskokoncert.hu
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretlekvajdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr2012742456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csorsza 2017.08.14. 22:09:57

Gion Nándor?
Jó-jó, nem annyira ismert celeb, az igaz...

SZV Szerkesztő 2017.08.15. 10:28:10

@csorsza: Jogos az észrevétel és igencsak nehéz volt "rangsorolni" a Vajdaságban született hírességeket, aszerint, hogy ma melyiküket ismeri szinte mindenki. Sajnos Gion Nándornak manapság, például a fiatalok körében kisebb az ismertsége, mint Szőke Zoltánnak, vagy Nemanja Nikolics-nek. Viszont mondhatjuk úgy is, hogy ez az ötös nagyjából mindenkinek ismerősen cseng, míg vannak akik egyes berkekben teljesen ismeretlennek tűnnek.
Üdvözlettel: Szeretlek Vajdaság Csapat
süti beállítások módosítása