Zabadkától Szabadkáig és azon túl...

2017. szeptember 04. 22:10 - SZV Szerkesztő

Szabadka történelme és jelene!

 

 

 Poros szülővárosom, Szabadka a világ legnagyobb faluja. Kegyetlen szél söpri az utcák porát egyik kerületből a másikba, teleszórja szemünket, szánkat, tüdőnket finom, üvegszerű porral, aztán - mint aki jól végezte dolgát - megpihen, hogy másnap mindent előről kezdjen. 

 

Szabadkát, a 200 nevű városként is lehetne emlegetni, hiszen már rengeteg neve volt kezdve Zabadkától egész mostani nevéig.

 A Városháza Szabadka legnagyobb és egyben legszebb épülete is. Híres Bolhapiacáról, ami mára már egy bevásárlóközpont kinézetét kelti.

szabadka_1.jpg

Fotó: wikipedia.org

Nemrégiben volt Szabadkán a 16. Interetno Fesztivál, amelyet a palicsi Szabadtéri színpadon rendeztek meg.

interetno.jpg

Fotó: i2.wp.com

Szeptember elsején ünnepelhetjük meg Szabadka város napját amelyen fellép a Szabadkai szimfonikus zenekar, Budapest Bár, és a Tropico Band. Utolsó nap pedig Street Party lesz, amely szerintem a fiatalok egyik kedvence lesz ez a három nap alatt.

szunepszinhaz002.jpg

Fotó: hetnap.rs

Ha erre jár látogasson el a Szabadkai Népszínházba, és az egyik leghíresebb szerb énekes Zvonko Bogdan Borászatába, de ezeken kívül még rengeteg csodálatos hely van amelyet ha nem látott egyszer meg kell néznie.

 

Írta: Ecsegi Ádám
2017.09.04.
faceprof.jpg
Szólj hozzá!
Címkék: Érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretlekvajdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr8312804090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása