Különleges ínyencségek nyomában III.

2017. szeptember 04. 22:37 - SZV Szerkesztő

És még mindig lehet fokozni!

Karagyorgye szelet:

 

Valószínűleg hallottál már felőle egy korábbi cikkünkben.
De ha úgy érzed, hogy a puszta látvány nem elég, és te enni akarsz, tarts velem, és csinálj te is Karagyorgye szeletet.

21397392_1445895495496933_1568676912_n.jpg

Fotó: volim-meso.hr


Ez az étel Vajdaság, sőt Szerbia egyik legízletesebb étele. Rendkívül gyakori, különleges eseményekkor egyszerűen elkerülhetetlen fogás az ünnepi asztalon. (na, nem mintha lenne valaki, aki el akarná kerülni) Az étel eredetileg Petrovic Dorde (becenevén Karadorde) szerb uralkodóról kapta nevét. Akkoriban a nehéz társadalmi helyzet miatt főként a nemesebb családok tudták a receptek, és tettek hetente asztalukra Karagyorgye szeletet tartalmazó hústálat. Az idő múlásával már az emberek többsége is készíteni kezdte.
21361175_1445895508830265_1780216190_n.jpg

Fotó: polacene.rs

Ez a szelet igazából nem más, mint színhúsba (legtöbbször csirkemell) zárt sajt, panírozva.
Elkészítése azonban viszonylag sok ügyességet és tapasztalatot követel a konyhában. A tálalás rendkívül sokféle körettel megvalósítható, a francia salátától a rizottóig, viszont a citrom kihagyhatatlan.

21325674_1445895498830266_1810182906_n.jpg

Fotó: kupon.rs 


Ha a képek láttán összefutott a nyál a szádban, netalán még az előző Plyeszkavicát és Csevapot is elkészítetted és teljesen bevált, akkor mire vársz még? Láss hozzá az első Karagyorgye szeletedhez!

21360970_1445895502163599_346184273_n.jpg
Fotó: recipeci.com


Szükséged lesz a következő dolgokra:

  • 75 dkg csirkemell
  • 10 dkg sajt
  • 25 dkg sajtkrém
  • 3 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg lisz

Ha követed a lépéseket problémamentes főzésben lesz részed:

Szeld fel a csirkemellet

Kissé óvatosan verd ki a húst

A szeletek méretétől függően 2 illetve 3 darabot erősíts össze fogpiszkálók segítségével

Helyezz sajtot és sajtkrémet (tetszés szerint mehet bele akár gomba, paprika, hagyma is)

Tekerd fel mint a palacsintát, erősítsd össze fogpiszkálókkal

Lisztben, tojásban és zsemlemorzsában panírozd meg, majd forró olajban süsd ki

 

Tálald citrommal, illetve tetszőleges körettel.

 

Jó étvágyat :)

 

1 komment
Címkék: Érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretlekvajdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr6612804176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása