Ha ezeket nem ismered, nem ettél még finomat!

2017. augusztus 07. 23:06 - SZV Szerkesztő

Öt vajdasági étel, amit ki kell próbánod!

 

 

   1. Plyeszkavica

Ha szereted az erőssen fűszerezett ételeket, és igazi húsevő vagy, akkor a Plyeszkavicával nem fogsz tudni betelni. Hagyományos Dél-Közép Szerbiából származó étel, mely rendkívül elterjedt vajdaságban is. Ez az étel nem más, mint sertés vagy marha húsból gyúrt korong kissé csípősre fűszerezve. Rendszerinti elkészítése rostélyon történik.

pleska.jpgfotó: navidiku.rs

  1. Csevap

A Csevap egy szintén Dél-Szerbiából származó étel, mely speciális és kellemesen csípős ízvilágáról ismert. Darált marhahúsból készítik. A tradícionális ízek megőrzésének érdekében ajánlott rostélyon készíteni. Végeredményként pedig ínycsiklandó húsfalatkákat találhatunk tányérunkon a megfelő köret társaságában.

csevap.jpgfotó: pinterest.com

  1. Burek

A tésztanapokon sem kell többé elkeseredned, ha birtokában vagy ennek az egyik legnépszerűbb vajdasági ételnek, a Bureknek (Vajdaságban: Bureknak). Ez a Macedóniából származó étel igen egyszerűen elkészíthető és ízletes reggeli, ebéd, vagy akár vacsora lehet az egész családnak. Ropogós rétestészta és sózott túró a fő alkotóelemei a hagyományos bureknek, azonban a túró húsra, sonkára, gombára és még sok másra is lecserélhető a változatosság kedvéért.

burek.jpgfotó: b92.net

  1. Karagyorgye szelet

A Karagyorgye szelet a szerb Đorđe Petrović (Karađorđe)-ről kapta nevét. Szinte minden ünnepségen megtalálható a hústálakon. Valójában nem más, mint panírozott húsba zárt sajt és sonka. Elkészítése alapján azonban nem a legegyszerűbbek közé sorolható.

karagyo.jpgfotó: opanek.net

 

  1. Baklava

Ha eleged van már a zsíros húsokból, nehéz ételekből, vagy csak simán egy kis édességre vágynál, akkor mindenképp ki kell próbálnod a Baklavát. Ez a köreinkben népszerű sütemény igazi édesszájú embereknek ajánlott, mivel legnagyobb jellegzetessége, hogy a rétestésztába burkolt dió és pisztácia keverékét végezetül cukorral és mézzel ízesítik. :D


bakl.jpg  fotó: taste.com.au

 

Szólj hozzá!
Címkék: Érdekességek

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretlekvajdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr8612726958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása