Ha szoktál ilyet álmodni, tudd meg mit jelent!

2017. augusztus 16. 16:00 - SZV Szerkesztő

Kalandozás az álmok világában!

 

Tudjuk jól, hogy minden ember álmodik, csak van aki emlékezik rá gyakrabban, van aki pedig nem mindig. Az álom az érzések összessége, mely az agyon fut át alvás közben illetve elalvás előtt. Az hogy ez a jelenség hogy alakul ki, és mi a jelentősége, az mindig is érdekelte az embereket, bár még nem tisztázódott le. Sok tudós foglalkozik álomfejtéssel és sok álomkönyv létezik.Sokaknak van visszatérő álma, és van erre magyarázat hogy mi mit jelenthet.

 fairy-tale-1180921.png

 Fotó: pixabay.com

 

Például ott vannak a rémálmok amelyek minden kisgyermeknek a gyerekkorát végigkísérik, például a vérfarkas és különböző szörnyek. Egyes magyarázatok szerint ezek az álmok a félelmeinket felnagyítva vagy lekicsinyítve adják vissza. Valószínű, hogy minden embernek volt már olyan álomban része hogy éppen zuhan valahonnan, vagy esik lefelé. Van olyan babona ami azt mondja hogy akik a zuhanás közben a földre érnek azok hamarosan meghalnak. Ez nem biztos, hogy igaz de az biztos hogy figyelmeztetés, hogy az életünk egy veszélyes részéhez ért.

 action-1838330.jpg

 Fotó: pixabay.com

 

Egyes kutatók szerint azonban ez a jelenség arra is utalhat, hogy ki akarunk bújni a problémáink elől.

Az álmodásnak van egy fajtája, mely a tudatos álom, melynél az alvó személy tisztába van azzal hogy épp álmodik. Az éber álom lehet spontán vagy szándékosan előidézett élmény. Valószínű mindannyian éreztünk már olyat, hogy felkelés utána még fáradtabbnak éreztük magunkat mint mielőtt lefeküdtünk. Ahogy már említve volt feljebb, minden ember álmodik, csak nem mindenki emlékszik rá. Ilyenkor az álmok reggelre szertefoszlanak, vagy csak részleteket tudunk felidézni és ezáltal értelmetlené válik számunkra. Vannak visszatérő álmok melyek egy idő után nyomasztóan hathatnak. Álmaink üzeneteket rejtenek, csak van amelyiket gyorsan megfejtjük és van amelyik megfejthetetlennek tűnik.

 piranhas-123287.jpg

 Fotó: pixabay.com

 

De egy biztos, hogy az álmok sohasem hazudnak!

 

faceprof.jpg

Írta: Bálint Sári
2017.08.17.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretlekvajdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr7812750442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása