A rengeteg érdekességet rejtő Újvidék!

2017. augusztus 27. 16:00 - SZV Szerkesztő

Újvidék szórakozóhelyeit, fiatalos oldalát és egy picit a történelmét tekintjük át

A város alapítói nem is gondolták volna, hogy a Péterváradi Sáncból azaz Újvidékből lesz Európa egyik kulturális fővárosa 2021-ben, plusz még a szórakoztató iparban is jól fog teljesíteni.

ujvidekpv.jpg

Fotó: explorenovisad.rs

Itt nyomtatják a Magyar Szó című magyar napilapot amelyet már 1944 óta olvashatnak az emberek szerte Vajdaságban. A városban több szórakozóhely is várja a bulizni vágyókat. Ezek közül a legkiemelkedőbb a Laza Telečki utca, amely tele van mindenféle szórakozóhellyel.

Minden évben a várban rendezik meg az Exit fesztivált, amelyre csak úgy özönlenek a fiatalok Európa szerte. Ám ezen nem kell csodálkozni hiszen ebben az évben is híresebbnél-híresebb emberek léptek fel, mint például Alan Walker, Robin Schulz, Rag'N'Bone Man és még sorolhatnám a hírességeket.

exit.jpg

Fotó: gdeikad.com

Vajdaság legnagyobb városa és központja is egyben. 1999-ben a NATO lebombázta több hídját és még pár épületét, ezek később renoválásra kerültek, ezért most csak úgy pompázik a gyönyörtől a három lebombázott hídjával együtt.

 

Írta: Ecsegi Ádám
2017.08.27.
faceprof.jpg
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretlekvajdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr1412783558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása